Европейският път на България е спрян.

Около това становище се обединиха на среща ДСБ, СДС, ГЕРБ и съсловните организации в здравеопазването.

Правителството е излъгало лекарите с обещанията, които е дало, и проблемите в българското здравеопазване се задълбочават.

Имаме нужда от критичен и задълбочен анализ на ситуацията. Това е становището на председателя на лекарския съюз Андрей Кехайов. Той заяви, че иска политическите партии да подкрепят лекарите в протестните им действия през септември.

От Асоциацията на специалистите по здравни грижи заявиха, че ще подкрепят политическата партия, която заложи в предизборната си програма изготвената от тях програма за спасяване на сестринството в България.

"Доволни сме от разговорите. Имаме абсолютно единство и пълна подкрепа в действията." Така характеризира срещата независимият депутат и член на ГЕРБ Лъчезар Иванов.

ГЕРБ се ангажира да подкрепа съсловните организации с всичко, необходимо за издигането на българското здравеопазване на европейско ниво.

Представителите на СДС поеха ангажименти да работят на експертна основа в дискутирането на бюджета.

От следващата седмица те започват експертни срещи, на които да доближат позициите си и да обсъдят как да бъдат спрени "процесите на корупция и източване на финансирането в здравеопазването".