Лена Бориславова от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) заяви в студиото на Би Ти Ви, че коалицията няма да подкрепи правителство, в което участват министри, свързани с Делян Пеевски или провалили се министри от миналото.

Бориславова отбеляза, че ГЕРБ и ДПС са силно свързани и според нея ГЕРБ лобират в чужбина за сваляне на санкциите по Закона Магнитски от Делян Пеевски.

"ГЕРБ слушат това, което казва Пеевски. Знам, че техни представители, включително г-жа Габриел и други ходят навън и разговарят с чуждите институции за това срещу услуги от ГЕРБ да бъдат вдигнати санкциите на Делян Пеевски. Това съм чувала в кулоарите на Народното събрание и на други места".

Според Бориславова, кандидатът на ГЕРБ за премиер Росен Желязков не говорил за подробно за приоритетите на кабинета, а Бойко Борисов не е искал правителството да бъде избрано. Тя подчерта, че участието на Борисов и Пеевски в предишния кабинет не им е дало легитимност.

Бориславова повтори, че ПП-ДБ нямат мнозинство за подкрепа на своите приоритети и че коалицията няма да участва в разговори за правителство, оставяйки в ролята на опозиция, както е пожелано от обществото.

Тя заяви, че депутатите могат да приемат важни за страната закони в оставащото време на парламента, които са внесени от ПП-ДБ и касаят важни въпроси по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), както и за отговор на стартирали наказателни процедури от Европейската комисия срещу България.

И Делян Пеевски вече отива на избори

И Делян Пеевски вече отива на избори

Вторият и третият мандат няма да минат