"Днес в пленарната зала видяхме един преврат. Имаме една нова коалиция, която иска да спре промяната, която иска да върне стария модел и която превръща присъствието си в Народното събрание в оцеляване на всяка цена". Това заяви Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на Кирил Петков пред БТВ.

"Това, което се случи днес, е и онзи вододел, за който ставаше дума през последните няколко седмици. Въпросът, който трябваше да си зададем при този избор, е какво следва оттук нататък и какво е бъдещето. Дали с този избор, който направиха днес тези 125 народни представители, избраха да изпратят България напред в бъдещето или предпочетоха да я върнат назад в миналото и да лишат от едно по-добро бъдеще голяма част от българския народ", коментира още Лена Бориславова.

Загрявка около стола на Никола Минчев

Загрявка около стола на Никола Минчев

Конгрес на БКП преди 1989 г. или театър на морал

По думите й е било много важно днес в пленарна зала да се отсече, че безпринципни коалиции на всяка цена няма да се правят. А за това, което ни очаква, Лена Бориславова каза: Всичко от миналото може да ни очаква в бъдещето.

Иначе и в изминалите месеци и имало "много заходи от всички страни в залата" към пречупване на основния принцип на коалицията - срещу корупцията.

Днес една малка избрана част от българския народ и една част от българския бизнес е много доволна от това, убедена е Бориславова.

"Отново ще бъдат оставени на спокойствие, отново ще могат да прекарват наркотици през границите, отново ще могат да преминават пестициди в плодовете и зеленчуците без никакъв проблем на "Капитан Андреево", допълни тя.

По думите й обаче с гласуването днес вотът на българите не е бил подменен, тъй като той не е гласувал "за" модела, а против модела и то ясно.

Ние ще продължим да работим за това, тъй като ние и нашите млади колеги, ще работим за една по-добра България, в която да живеят нашите деца.

Василев vs Карадайъ и заканата, която споделят

Василев vs Карадайъ и заканата, която споделят

Асен Василев: Най-бедните българи живеят в районите с най-много избиратели на ДПС