Коалиция "Лидер - Новото време" поиска среща с главния прокурор Борис Велчев и с окръжния прокурор на Бургас.

Причината, която изтъкват от формацията е, полицейски произвол след изборите за ЕП на 7 юни в мина "Черно море 2" ЕАД.

По думите на заместник-изпълнителния директор на мината Ангел Ангелов, цитиран от БТА, работници и жители на миньорското селище Рудник, системно са били викани на разпити без адвокати.

Това се е случвало в продължение на три дни, а основният въпрос, който им е бил задаван, е защо са гласували за "Лидер".

Полицията в Бургас е поискала от ръководството на мината справка за назначени служители за периода 1 май - 8 юни 2009 г., както и заверени копия от заповеди за прекратяване на трудови договори.

От "Лидер - Новото време" отрекоха твърденията на Синята коалиция, че в някои райони е имало "преливане на гласове" от ДПС към тях. Според председателя на "Новото време" Емил Кошлуков се води целенасочена кампания срещу коалицията.

Данните от паралелното преброяване на "Лидер - Новото време" сочат, че на изборите за ЕП двете партии получават 6.01 процента, съобщи председателят на предизборния щаб Петър Паунов.

Коалицията внесе днес в ЦИК документите си за регистрацияза участие в изборите за Народно събрание на 5 юли. Кошлуков коментира, че ще водят разговори с други партии за разширяване на коалицията.