Коалиция Лидер - Новото време няма нужда да купува гласове, защото има доверието на хората.

Това заяви председателят на партия "Лидер" Кънчо Филипов по време на пресконференция след вота за български евродепутати.

Ние сме хора, които работим, по-малко говорим, създаваме работни места и блага, отбеляза още той, цитиран от БТА.

Нямаме нужда от срещи с хората, защото сме непрекъснато с тях и така ще продължим за парламентарните избори, заяви Филипов.

Водачът на листата на коалицията Емил Кошлуков отбеляза, че по-малките партии като Лидер и Новото време ще бъдат основата на по-широко обединение. Оставяме нашата врата широко отворена за всеки, който споделя нашата програма и ценности, каза Кошлуков.

Христо Ковачки каза, че няма желание и амбиции да се занимава с политика, а ще остане в ролята на експерт, който ще помага на Лидер - Новото време и ще се занимава с бизнеса си.

Кандидатът за евродепутат Мирослав Севлиевски съобщи, че изборните резултати показват, че Лидер - Новото време ще имат един депутат. Това е награда за само 4-седмичните усилия по време на кампанията и признание на политиката, водена през последните години от двете партии.

В отговор на въпрос Ковачки заяви, че е потърсил подкрепата за изборите на своите колеги, така както лидерът на БСП Сергей Станишев се е обърнал към всички граждани и държавната администрация за подкрепа, а столичният кмет се е обърнал към жителите на София.