Не чухме нито едно гражданско искане или искане за потъпкано гражданско право по време на днешните протести, които завършиха с агресивни лозунги пред централата на БСП.
Това заяви Мая Манолова на извънредна пресконференция на „Позитано" 20 във връзка с днешните протести.

Започваме ги, ще ги довърши народът, обявиха НФСБ и РЗС
Още...

Днес е ден на признателност и преклонение пред героите на България и конкретно пред Христо Ботев, но за съжаление, две политически сили избраха точно днес да организират политически протести, посочи Манолова и заяви, че от партията й уважават гражданските протести и правото на всеки да протестира, но не разбира срещу кое точно действие на новото правителство са били днешните митинги и как е възможно да се иска оставка на правителство на 3 дни.

По думите на Манолова протестите пред централата на партията са били незаконни, тъй като Столична община е издала разрешения само за два протеста, чиито маршрути не включват присъствие на „Позитано" 20.

„Зад тези протести стояха РЗС и НФСБ, а зад Яне Янев прозира лицето на Бойко Борисов. Очевидно РЗС отново ще бъде инструмент на ГЕРБ за поддържане на политическа конфронтация", посочи Манолова.

На въпрос защо пред медиите излиза тя, а не новият министър-председател Пламен Орешарски Манолова отвърна, че е член на Националния съвет на партията, а Пламен Орешарски би отговорил на всяко едно гражданско искане, но днешните претенции на протестиращите са били всякакви други, но не и граждански.

Протест срещу новата власт "скова" центъра на София
Още...

Сцените отпред бяха грозни и с открито провокативни подвиквания, коментира Манолова, като секунди по-късно по време на пресконференцията, в залата се чуха подвиквания: „Червени боклуци" от преминаващи под прозорците граждани.

За връзката на бившия министър-председател Бойко Борисов и лидера на РЗС Яне Янев според Манолова свидетелства както тяхната среща в парламента преди два дни, така и изпратеното задължително указание до всички структури на ГЕРБ за включване в подписката на РЗС „Без турски депутати в София".