В момента има тест за възможността на ГЕРБ да се реабилитира пред обществото. Всички ние в ПП сме убедени, че в ГЕРБ не са готови на това, защото така и не достигнаха до разбирането затова кой е виновен за всичко случило се в България през последните 10 години.

Това заяви Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" пред БиТиВи.

Той искрено се надява, че държавата ще бъде управлявана от стабилно политическо мнозинство.

Тома Биков поиска партиите да започнат да си говорят

Тома Биков поиска партиите да започнат да си говорят

Предлагаме формат. Ако не им харесва, да предложат друг

ГЕРБ искат за заблудят избирателите така, както го правили в дълги години назад, смята Лорер, според когото победителите на изборите от 2 октомври трябва да убедят не само ПП, но и хората, че искат да променят нещата. Отговорността за съставяне на правителство ще е на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" - партиите, които свалиха правителството на Кирил Петков. ПП не биха управлявали заедно с "Възраждане", но дали ГЕРБ ще го направят, предстои да видим, очаква Лорер.

Според него ПП на изборите показала нещо много важно - превръщат се от протестна вълна в истински отговорен политически фактор. ПП ще подходят отговорно, ако вторият мандат за съставяне на правителство стигне до тях и ще обсъдят възможностите на национален съвет на партията. За ПП е важно следващото правителство да има евроатлантическа ориентация на България и борбата с корупцията. 

ПП събрали в кабинета „Петков“ огъня и водата, но сега са твърдо опозиция

ПП събрали в кабинета „Петков“ огъня и водата, но сега са твърдо опозиция

ПП няма да подкрепят и експертно правителство

Лорер смята, че следващият парламент ще има общи решения, които ще касаят евроатлантическите ценности.

Даниел Лорер разкритикува и действията на служебното правителство на президента Румен Радев. Действията на служебния кабинет са притеснителни. Техните действия не изглеждат като на служебен кабинет, а като на редовен кабинет, който се готви да управлява дълго. ПП виждат действията на служебното правителство да се политизира.

Според него служебният кабинет се наслаждава на икономическата конюнктура, наследена от предишното управление. Както ПП, така и БСП, и ГЕРБ трябва да бъдат отговорни към бюджета, настоя Лорер. 

БСП е против износ на оръжие за Украйна, няма да е в кабинет с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"

БСП е против износ на оръжие за Украйна, няма да е в кабинет с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"

Кирил Добрев не иска промяна, иска реванш, заяви Нинова

Той добави, че държавният глава Румен Радев превръща България в политически остров с позицията си за присъединяването на Украйна в НАТО. Взаимоотношенията на партиите с президентството трябва да бъдат институционални и ПП се стремят отношенията им да бъдат такива. Президентството и служебното правителство се политизират да ръководят държавна политика, което не е тяхна работа, каза още Лорер.