Очаквам подкрепата на всички свободомислещи българи в тази страна. Това обяви Лозан Панов, когото "Правосъдие за всеки" издига за кандидат за президент. Мария Касимова-Моасе ще е кандидатът за вицепрезидент, обяви той, цитиран от БТА.

Този следобед членове на Инициативния комитет, който издига Лозан Панов за президент, се събраха пред сградата на президентството.

Моята кауза е била независимостта на съдебната система, отвоюването на институциите. Ще се обърна към всички свободни граждани с молба да ме подкрепят, защото бих искал да бъда следващият президент, който ще подпише или няма да подпише указа за назначаване на председател на Върховния касационен съд, изтъкна Лозан Панов, който все още е шеф на ВКС.

Лозан Панов се кандидатира за президент като независим

Лозан Панов се кандидатира за президент като независим

Инициативният комитет заседава днес

По думите му неговата мисия е да служи на истината и добродетелността. Панов посочва, че през тази година е отбелязал половин век, откакто върви по земния път, а в началото на следващата приключва най-смислената досега част от него. И така, поставен на два предела, стигнал до равносметка и дори още по-далеч.

Спомнил си и думи на своя покоен приятел Кристиан Таков: "Не чакай велики промени! Достатъчно е да тръгнеш с малки, но неотклонни стъпки, които често се оказват достатъчни."

"Мислех си, но аз не съм партиец, а съдия, и моята мисия е да служа на истината и добродетелността. Да, но лидерът на съдиите не бива да стои безучастен, докато едни непораснали люде се вихрят в храма на Темида и гасят, една след друга, свещичките на справедливостта. Той трябва да продължи да се бори, ако не иска да пребъде храмът без светлина. И трябваше да намери начин да спре похищенията на Темида, без да убива у себе си правдата и добродетелността", заявява Лозан Панов.

"Малко след това се явиха моите другари от "Правосъдие за всеки", с които ние заедно отдавна вървим. Тогава трябваше да уверя всеки, че нашата мисия е пътуване, а не дестинация, и наш дълг е да продължим", посочва той.