Коронавирусът показва дефицит на европейски лидери. Това заяви в сутрешния блок на БиТиВи писателят и сценарист Любен Дилов - син.

По думите му в момента заради коронавируса се показва един голям дефицит на европейски лидери, защото едва ли може да има по-щастлива възможност за Европейския съюз да действа единно, мощно и могъщо да убеди европейците в собственото си съществуване. Това обаче не се случвало изобщо.

Пандемията е ситуация, в която Европейският съюз може да покаже единно действие и единна политика. "Например Нидерландия смята, че колкото повече се разболеят, толкова по-бързо ще се изгради имунитет. У нас пък се слагат крути мерки, показва се някакъв вид разединение в метода на справяне с проблема с коронавируса", категоричен беше писателят.

Коронавирус: Курц бесен на ЕС, скастри двойните му стандарти

Коронавирус: Курц бесен на ЕС, скастри двойните му стандарти

"След като кризата приключи, ще трябва да има тежки дискусии в рамките на ЕС"

Любен Дилов вярва, че изолацията ще доведе до много добри плодове. Свободата не бива да се теоритизира, защото ограничението на свободата не се налага от политически умисъл, подчерта той и допълни, че всеки, който твърди обратното, не прави добра услуга на себе си и на другите.

Писателят посочи, че си струва да платим икономическата цена от коронавируса, защото всички ще излезем по-бедни от ситуацията, но номерът е да излезем по-щастливи. Всяка криза е възможност, каза той и посочи, че хуморът е изключително здравословен.

"Изключителен шанс за човечеството е карантината, защото и бедни, и богати имат един и същи проблем в момента и той е, че трябва да се справят със себе си. Седят заключени и трябва да се изправят срещу най-голямото чудовище, което ги гледа сутрин в банята като се бръснат", акцентира Любен Дилов.

В закючение той отбеляза, че е уникален шанс да си останем вкъщи, да помислим и да почетем.

Испания предлага на ЕС план "Маршал" за справяне с коронавируса

Испания предлага на ЕС план "Маршал" за справяне с коронавируса

Страната е сред най-засегнатите от пандемията