Канцлерът на Австрия Себастиан Курц разкритикува остро двойните стандарти в рамките на Европейския съюз покрай кризата с новия коронавирус, след като страната му беше забавена в усилията си да си осигури маски от Германия, докато други европейски страни упрекнаха Австрия за недостъчния контрол, осъществяван върху границата ѝ с Италия, съобщава "Ройтерс".

Увеличение на случаите на коронавирус в Австрия, Чехия, Прибалтика, Хърватия, Словакия и Унгария

Увеличение на случаите на коронавирус в Австрия, Чехия, Прибалтика, Хърватия, Словакия и Унгария

лучаите на заболели с коронавирус в Австрия се увеличиха със 796 за 24 часа до 5282

"Не е допустимо в продължение на две седмици да бъдем оставени да се борим сами, за да освободим камион, спрян на границата с Германия, който е натоварен с така необходимите ни и вече заплатени предпазни маски, а същевременно да бъдем критикувани за контрола ни на австрийско-италианската граница", настоя австрийският канцлер. 

"След като кризата приключи, ще трябва да има тежки дискусии в рамките на Европейския съюз", изтъкна още Курц пред австрийското издание "Кронен цайтунг".

Към момента в Австрия са регистрирани общо 8 536 заразени с коронавирус, като от тях 86 души са починали. Общо в страната са извършени над 46 хил. теста за наличие на вируса.

Коронавирус: Австрия започва по 15 000 теста на ден

Коронавирус: Австрия започва по 15 000 теста на ден

До момента в алпийската страна с население от 8,8 милиона души са тествани около 24 000 австрийци