Председателският съвет в Народното събрание, в рамките на който първата и втората партия ГЕРБ/СДС и "Продължаваме промяната/Демократична България" представиха прогреса помежду им, не доведе до позитивни реакции от страна на останалите партии.

През цялото време, докато течеше председателският съвет, Бойко Борисов бе в пленарната зала и не взе участие в дискусията, а Десислава Атанасова и Росен Желязков отказаха коментар.

Честит празник, отново традиционно, поздрави чакащите журналисти председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, отказвайки по-нататъшен коментар. Същото направи и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Най-логично е някой да покани някого на разговори в парламента и е най-логично да се отзовем", лаконичен бе и Тошко Йорданов от "Има такъв народ". Йорданов отрече да е обсъждан въпросът с подкрепа за евентуално правителство. "О, не, нито съм чувал какво предлагат с първия мандат, нито съм чул какво предлагат с втория мандат, за да ви отговоря на този въпрос", заяви той.

С удоволствие коментира обаче лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, но не по темата, а отново използва случая да коментира електората на "любимите си" опоненти.

"Видях отчаяние и безсилие в очертаващата се патерица на ГЕРБ - "Продължаваме промяната" и "Доносническа България" (така Костадинов от известно време нарича "Демократична България" - бел.ред.) Очевидно било, че ПП/ДБ били поставени в "тежка безизходица" от собствените им избиратели, съжали "добрите сили" лидерът на "Възраждане".

"Ако аз бях на тяхно място, ще подкрепя избирателите си, а няма да подкрепя ГЕРБ. Защото техните избиратели не искат правителство с ГЕРБ. И ако направят правителство с ГЕРБ, ще се борят за влизане в парламента", отново реши да коментира избирателите на ПП и ДБ Костадинов.

анкета

Най-важната задача на депутатите е

Виж резултати

Съставянето на кабинет 28.9%

Разглеждането на бюджет 14.7%

Законите по ПВУ 3.3%

Овладяване на инфлацията 11.0%

Да си починат 42.1%