Министърът на земеделието Мирослав Найденов заяви, че няма опасност от спиране на европейските пари по Програмата за развитие на селските райони.

Така той опроверга вчерашното си изявление, че заради нарушение на предишното ръководство на Фонд „Земеделие", България може да изгуби пари по програмата.

Междувременно говорителят на Еврокомисията по въпросите на земеделието Майкъл Ман съобщи, че одитът, извършен у нас миналата година, е установил проблеми, които са в нормалните граници. 

Според него те не могат да се сравняват с тези отпреди години, когато се наложи спиране на плащания по  САПАРД. Ман определи писмото на Дирекция „Земеделие" до българското правителство като част от обичайна процедура след всеки одит. 

Няма никакво конкретно предупреждение в това писмо - то е част от нормална процедура по даване на насоки за работа на базата на това, което сме установили при одита. За момента няма причини за предупреждения от страна на Европейския Съюз. Няма нито определени дати за действие, нито крайни срокове, които трябва да се спазят спешно, нито конкретни препоръки към билгарските власти, каза говорителят.