Представяйки резултатите от работата на институцията беше честно да спомена за една несправедливост - че резултатите от работата на 60 души се приписват на мен персонално.
Това заяви пред медиите в кулоарите на парламента омбудсманът Мая Манолова след представянето на доклада за дейността на институцията.

По думите й някои хора измерват рейтинг, а всъщност той е вследствие на работата на целия ѝ екип. Според Манолова това не е честно и затова е трябвало да го признае.

Тя подчерта, че приписването ѝ на тези резултати създава страхове и подозрения у много хора. Те предварително биха искали да знаят моите планове и решения, отбеляза Манолова.

Тя уточни, че нямам как да подхрани тези подозрения за кариерни цели към този момент, а когато имало нещо да съобщи щяла да го направи публично.

Манолова се научила да се радва на малките победи
Обновена

Манолова се научила да се радва на малките победи

Работата с Бисер Петков се превърнала от кошмар в приятел

На въпрос дали обмисля да се кандидатира за кмет на София, Манолова заяви, че не обмисля никакъв вариант за смяна на позицията си.

И все пак общественият защитник поясни, че не изключва възможността да работи за гражданите в един момент и от друга позиция.

На въпрос дали са отправени към нея предложения за кандидатура, омбудсманът уточни, че различни разговори и обсъждания по темата засега не я ангажират.

Общественият защитник подчерта, че основните приоритети за нея и екипа и през тази година са банките, бързите кредити, колекторските фирми и закона за частния фалит.

В НС имитират промяна за банковото заробване и колекторските фирми, подозира Манолова

В НС имитират промяна за банковото заробване и колекторските фирми, подозира Манолова

Манолова уверена, че ще спре "обезкостяването на гражданите"