В понеделник парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" ще внесе в Народното събрание решение за мораториум върху решенията на Министерския съвет, съобщиха от политическата формация.

"Трябва да е ясно, че Борисов ще спре да раздава пари и концесии. Кабинетът в оставка не е спрял да харчи публични пари, да дава концесии за жълти стотинки и да извършва назначения в публични предприятия. Залети сме от сигнали, че партийни калинки на Борисов се назначават без квалификация на високи позиции. Ще се намери начин партийните назначения да освободят тези места и на тяхно място да са компетентни хора." - заяви председателката на парламентарната група Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук.

В петък беше предложено подобно решение да влезе в Комисията по ревизия на управлението от последните 10 години, но това щеше да я направи противоконституционна, допълни Манолова.

От политическата формация съобщават още, че работят и по Закона за личната помощ, като смятат да възстановят текстовете, премахнати през миналата година по настояване на социалния министър Деница Сачева.

"Сега предоставяната лична помощ е крайна недостатъчна. Има много хора, които имат нужда от личен асистент, но са изключени. Според Сачева уврежданията имат почивен ден и събота и неделя не се полагат лични асистенти, както и след 17 ч." - отбеляза Манолова.