"Идват избори и гущерът се опитва да си скъса опашката." Това обяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на "Воля" Веселин Марешки по повод вчерашни коментари на президента Румен Радев.

"Няма как Румен Радев да се обяви за обединител срещу статуквото, защото беше номиниран и избран от две партии, които представляват статуквото на прехода - БСП и ДПС. Видя се, че те се отрекоха от него и той се опитва да се спасява. Но номерът не минава. Хората добре виждат истинското лице на всеки политик.

Румен Радев ще подпише навреме указа за изборите

Румен Радев ще подпише навреме указа за изборите

Не е склонен към отлагане на вота, призова прокуратурата да не работи избирателно

Още след изборите Йотова го заплаши, че и най-малкото му движение срещу БСП няма да му бъде простено. Явно са се хванали гуша за гуша и ще сме свидетели на нов развод на политическата сцена. Голяма неблагодарност е да се извъртиш така срещу тези, които са те издигнали на едно от най-високите места в държавната йерархия", смята Марешки.

От "Воля" настояват, че именно те и техният лидер Марешки били истинските обединители, защото реално работели за хората и не били оцапани с корупционни схеми, нито се занимавали с вътрешнопартийни войни.

"Радев, който твърди, че е обединител срещу несправедливостта, цял мандат дума не каза нито срещу картелите, нито в подкрепа на безплатните лекарства. По-несправедливо от това, което опразва джоба на народа и го тласка към мизерия, има ли?!" попита лидерът на "Воля".

По думите му свършило времето на политици, които гонят само личния си интерес и кариера, които само говорят, но нищо добро не правят за народа и държавата.

"Идва часът на такива като нас от "Воля" - доказали сме с делата си, че можем да помагаме на българите да живеят по-добре. Не гоним постове, нито рейтинги. Основната ни цел е България да се развива по-бързо, а народът да живее по-богато и щастливо", убеждава Марешки.