Политиците на прехода не в пенсия, а в затвора, както е в Румъния. За това се обяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки по време на среща с представителите на Асоциацията на малкия и среден бизнес.

Марешки се обяви и за Крумови закони - не за кметовете, а за тези, които са в парламента и са ограбили България.

Той бе учуден, че от асоциацията са поканили и други политически формации за разговор по проблемите на малкия и среден бизнес и не скри възмущението си от поканата към тях. Веселин Марешки бе категоричен, че няма място за разговори с тези, които след 27 години управление са докарали България до дъното.

"Ако знаех, че водите диалози и с тях, след като те са доказали, че са некомпетентни, некадърни и са виновни за ситуацията, в която сме, може би нямаше да дойда", възмути се Марешки.

Появата на "Воля" на политическата сцена накарала така наречените "големи" да се държат на нивото на "Атака" от преди 10 години и да крещят "някакви абсолютно популистични, нереалистични неща", които дори нямали намерение да изпълнят само и само да се харесат на още 20-30 души, коментира Марешки.

"За нас е абсолютно категоричен фактът, че тези, които са управлявали България, са абсолютно некомпетентни и некадърни и ние ги зачеркваме в диалозите си. Нямаме надежди, че те могат да променят нещо", заяви още той.

Веселин Марешки бе категоричен, че ролята на "Воля" на предстоящите избори е гарант, че нещата в България трябва да се случват "отдолу нагоре". "Професионалистите, хората, които работят в определени сфери в малкия и среден бизнес, в училището, в болницата, полицаите, те знаят какви са проблемите. Знаейки проблемите, те знаят и решенията", категоричен бе лидерът на "Воля".

По думите му формацията дава шанс на професионалистите да се съберат заедно, да изградят собствения си живот, като изхвърлят политиците от статуквото.

"Хубаво да се замислите, да не си губите времето в пиар срещи", обърна се Марешки към присъстващите.

Той посочи, че меко се е изразил преди време - да ги пратим в пенсия. "Аз меко се изказах - да ги пратим в пенсия, но от срещите ми с хората в страната, те казват не в пенсия, а в затвора. Те трябва да гният по затворите, както е Румъния, както там картелите си плащат глобите, а не да ги каним в срещи", заяви той.

"27 години са били в управлението и сега на 28-мата - да ни излъжат", попита Марешки.

"Ще излезем в редичка с Волен Сидеров, Корнелия Нинова, Борисов, Доган и всички ще обещаем, че ще го изпълним. На кого ще повярвате? Нали всички преди изборите ще изпълним - става като една циганска сватба, в която всички обещават. Ние сме се доказали, че сме прагматиците, реалните хора, че сме единствените на тези избори", заяви Марешки.

Според него на предстоящите избори сблъсъкът ще бъде между "Воля" като представител на всички прагматици и почтени хора, професионалисти и редицата на тези, които са управлявали България и са я превърнали в най-бедната и най-корумпираната държава.

Веселин Марешки обеща, че ще съдейства на всички формации на малкия и среден бизнес, за да се направи представителство, включително на ниво тристранен съвет. Малкият и среден бизнес поиска включването му като елемент от националната сигурност на страната. Марешки заяви, че е необходимо мерките, които ще бъдат разписани в подкрепа на малкия и среден бизнес, да бъдат разписани така, че след това да могат да бъдат отчетени, какво е направено и какво не, за да е ясна отговорността.

Ние имаме интерес и ще се борим за това България да е една от най-проспериращите държави в Европа, заяви Веселин Марешки.

Първата дума, която ни мачка нас е корупцията и бюрокрацията, заяви Марешки. С известна ирония той коментира, че нито като малък, нито като среден, нито като голям не е успял да реализира нито един европроект.