Министерство на вътрешните работи (МВнР) също ще бъде оценявано, както и останалите министерства. Така отговори на въпрос планира ли след ротацията да оглавява едновременно кабинета и МВнР вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, цитирана от БНТ.

По думите й е важно обаче България да продължи да бъде приемана добре навсякъде по света. "Имаме споразумение. Ясно е написано след ротацията кой какъв ще бъде", заяви Габриел.

Тя не смята, че един човек трябва да управлява целия процес. "Показваме съвсем различна култура, ако е аз ангажирах през юни, то това е защото искам в България да има политически диалог", отбеляза вицепремиерът и бъдещ министър-председател.

Властта все още не казва за министрите

Властта все още не казва за министрите

Акад. Николай Денков даде висока оценка - работи се като един екип

Магия Габриел изтъкна, че се анализира всяко министерство. "Аз ще се радвам да бъде ясно кое министерство каква работа е свършило. Имаме вече много задълбочена представа", посочи тя.

По думите на Габриел през последните седем месеца МВнР е доказало, че България може да бъде фактор за стабилност в Югоизточна Европа и има амбиция да бъде регионален иновационен лидер.

Тя коментира също, че не вижда причини да се поставя под въпрос организирането на държавна визита в САЩ. Според Мария Габриел са важни съдържанието и резултатът от посещението.

Тя е днес в Брюксел за участие в неформална среща на министрите на външните работи.

Акад. Денков съгласен с Борисов, че ротацията не е на всяка цена

Акад. Денков съгласен с Борисов, че ротацията не е на всяка цена

Николай Денков: Явно от ГЕРБ се опитват да провалят делегация в САЩ