След като Бойко Борисов като министър-председател е пътувал до САЩ, съвсем естествено е и аз да отида.

Във всички въпроси и коментари от две по темата, повдигната вчера от лидера на ГЕРБ Борисов и продължена от "Възраждане", премиерът акад. Денков не вижда нищо друго освен търсене на скандал, макар че може да се заподозре и опит тази визита да бъде осуетена по този начин.

"Няма да отида на пътуване, което да не си струва", каза той. "Аз съм министър-председател на България и ще пътувам като такъв", категоричен бе премиерът. Денков имал приятели в САЩ, но не отивал при тях. Неприемливо било да се разпитва някой къде отива и с кого ще се вижда и то предварително. Некоректно било да се оповестява вътрешна кореспонденция.

Очевидно се прави опит да се блокира със слухове и внушение едно такова пътуване, смята Николай Денков.

Депутатските въпроси към Денков – за екскурзии до САЩ и колко струват краставиците

Депутатските въпроси към Денков – за екскурзии до САЩ и колко струват краставиците

Дискутирани бяха и темите за "Чаталджагейт" и инициативата "Достъпно за вас"

Отивам в САЩ да обясня какви са приоритетите на България, обясни премиерът.

Иначе Николай Денков се съгласи с Борисов, че ротацията не е на всяка цена. Тя щяла да се случи, като ясно се определят целите. Ако те могат да се реализират, ротацията ще има, уклончив бе Денков, който и обясни, че няма фиксиран състав на Министерски съвет. Според него доста добре министрите си вършат работата и изпълняват управленската програма.

КЗК е независим орган, но и решенията на регулатора трябва да са аргументирани. Регулаторите не са сменени по време на предишното редовно правителство, тъй като кабинетът бе свален.

Денков няма притеснения за Министерството на спорта, както и за корупцията. Във ведомството пазели място за заместник-министър на ГЕРБ, но от партията на Борисов така и не посочили човек. Сега задачата пред Николай Денков е да осигури плавен преход към следващия състав на Министерски съвет.

Борисов: Ротацията не е на всяка цена

Борисов: Ротацията не е на всяка цена

Имало време и преди да се сменят регулаторните органи