Втори ден лидерът на ГЕРБ явно ревнува от изявите и ангажиментите на своите некоалиционни партньори.

Предупреждавам колегите да не си приписват това, което сме направили в парламента. Това заяви Бойко Борисов пред медиите в Партийния дом по темата за предстоящата визита на властта в САЩ. И вчера Борисов показа явно раздразнение от това, че Николай Денков, министри и др. ще пътуват до Вашингтон.

Той това очаква да кажат от делегацията в Щатите. Могат да пътуват, където си искат, посочи обаче лидерът на ГЕРБ. Сега Николай Денков искал да разговаря с него й щял да му постави въпроси за визитата. Той си спомни как са протичали неговите визити в САЩ - гърмежи, топове, журналистите киселеели, че визитата била кратка и наситена с визити. А сега имало разточителство на самолетни билети.

Ротацията не е на всяка цена, каза Бойко Борисов. А мандатът ще е с мандата на ГЕРБ, по думите му. Нямало как Мария Габриел да отиде с празна папка при президента Румен Радев. Имам увереност, че ротацията ще се случи, но чувам нови и нови претенции, сподели той. Имало време и преди да се сменят регулаторните органи в предишната власт. Но те се изплашиха, смята лидерът на ГЕРБ. Какво им попречи да сменят регулаторите, недоумява той.

Сериозни проблеми той вижда в много министерства, включително и в Министерство на земеделието и храните. Фермерите запалиха Европа, по думите му, а Кирил Вътев нищо не представил като мерки за защита на земеделието ни.

МРРБ, МК, МОН работели много добре. Припомняме, че Борисов вчера изрази недоволство от двама министри, които обикалят България като партийна централа. Вероятно ставаше въпрос за министрите именно на МРРБ и МИ, които два дни бяха в райони в Североизточна България. Днес обаче Борисов оценява работата на МРРБ положително.

Борисов: Имаме разговори, нямаме резултати, а за КЗК няма и разговори

Борисов: Имаме разговори, нямаме резултати, а за КЗК няма и разговори

Пропагандата на ПП-ДБ не била добре за ротацията