Станишев и Доган забъркаха голяма каша. Това заяви съпредседателят на Синята Коалиция Мартин Димитров в студиото на Нова телевизия.

Той не посочи как ще бъде оправена тази каша, но  подчерта единствено, че всички трябва да повярват в доброто и в промяната.

По думите му една от първите задачи пред новия кабинет е да се „разровят всички сключени сделки и да се покаже пред ЕС какво се е правило до момента".
Трябва да се отвори кутията на Пандора и да се извади всичко, заяви Димитров.

Друга основна задача пред новия кабинет според него е актуализиране на бюджета.

Димитров категорично отказа да даде информация какви разговори са водени с ГЕРБ и дали за сините има конкретни предложения за министерски места.

Официални разговори за имена до момента не е имало, заяви съпредседателят на Синята коалиция. Той уточни, че съвместните разговори, на които ще бъде обсъждани имена на министри, предстоят тази седмица.

Това, което сме се разбрали е съвпадение на програмите, поясни Димитров.

Единственото, което той все пак съобщи от проведените вече срещи между ГЕРБ и сините, е съгласието им за закриване на министерства и мащабно съкращаване на държавната администрация.
Министерството на Етем плаче за закриване, коментира той.

Димитров пожела успех на бъдещия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Ще му бъде трудно, пожелавам му да бъде изключително решителен и да стигне до край, каза съпредседателят на Синята коалиция.

По думите му много от основните идеи на ГЕРБ са изцяло десни и това също е доказателство за техните съвпадения за бъдещата управленска стратегия на страната.

Въпреки това Димитров беше категоричен, че за да има стабилно правителство, трябва да се направи кабинет с участието на Синята коалиция.
Това правителство може да е стабилно, само ако ние участваме в него. Поне на административно ниво, отбеляза той.

Ние ще дадем на ГЕРБ хората, които смятаме за качествени, заяви още Димитров. Той повтори за пореден път, че хората на Борисов трябва да се възползват от експертния капацитет на Синята коалиция.

Аз мисля, че Борисов ще ни подаде ръка, отбеляза още съпредседателят на сините. Има принципи в този живот - който е победил в изборите, от него тръгва предложението, отбеляза той.