"За около година България има нужда от експертно правителство, което да реши най-важните въпроси". Това заяви в ефира на БНР народният представител от "Демократична България" Мартин Димитров.

По думите му идеята на технократския кабинет е да бъде от експерти и в него да не участват политически лидери. политическите формации, които го подкрепят, ще носят отговорност за него, добави той.

Димитров посочи, че по тази причина предложението на ДБ е да се започне с една декларация за приоритети и да се види кой ще застане зад нея. Според него това може да положи основите на мнозинство, което да подкрепи нов кабинет.

Депутатът изтъкна, че декларацията ще бъде насочена към бившите коалиционни партньори.

Той изброи приоритети, които биха влезли в тази декларация - влизане в еврозоната, Шенген, мерки срещу инфлацията и мерки за стабилизиране на икономиката, защото се задава рецесия. Депутатът изрази мнение, че държавния глава Румен Радев трябва да проведе нови консултации с политическите партии, преди да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Няма как този парламент да приеме необходимите закони, свързани със средствата от Плана за възстановяване. Част от тях не са изготвени, камо ли да бъдат приети на две четения", категоричен бе той.

От ДБ бият камбаната, за да избегнат предсрочни избори

От ДБ бият камбаната, за да избегнат предсрочни избори

Лошата комуникация и начина на вземане на решения провалили управляващата коалиция