Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова призовава за подкрепа на предприятията, в които работят хора с увреждания и за максимално участие на тези кооперации в обществените поръчки, предаде БНР.

В пловдивския панаир тя е разгледала 7-мата национална изложба на стоки и услуги на специализираните кооперации като ги поздравила, че в условията на криза са с 20 на сто повече отколкото миналата година.

Въпреки че със свои щандове на изложението присъстват над 50 специализирани кооперации от цялата страна, повечето от тях не скриват притеснението си за осезаемо свиване на работата с всеки изминал ден, заради кризата. Такава е ситуацията и във варненската Радина, според председателят Йовка Гекова.

Припомняйки вече наложилата се практика министерството на труда и социалната политика да се обръща към кооперациите за хора с увреждания за изработването на облеклата за първокласниците от социалнослаби семейства, министър Масларова призовава за по-голяма активност и на други ведомства.