Мая Манолова да бъде издигната като граждански кандидат за президент.

Това е желание на граждански организации от Видинско.

На дискусия за ролята и фигурата на бъдещия президент присъстваха представители на сдружение „Активно общество“, Движение „Модерна България“ – Видин, гражданска организация „Единство“, „Съюз на пенсионерите 2004“, гражданско движение „Аз обичам Видин“, гражданско движение „Видин“, организациите „Мадона“ – Белоградчик, „Бързица“ – Димово и други.

БСП и ВМРО единни за вредността на Плевнелиев, но на вота отиват поотделно

БСП и ВМРО единни за вредността на Плевнелиев, но на вота отиват поотделно

Плевнелиев обезсмислил президентската институция

„Присъстващите тук над 10 организации от цялата област бихме искали да кажем ясно, че настоящият български президент се провали. Той не излезе от партийната си роля, остана един придатък на бившата си партия и не олицетворяваше единството на нацията”, заявяват в позиция организациите.

Според тях страната има нужда не от поредното партийно назначение, а от активен граждански президент, който да е излъчен от гражданското общество. Освен това да има и подкрепата на водещите опозиционни партии.

БСП и АБВ тръгват заедно към президентския пост?
Обновена

БСП и АБВ тръгват заедно към президентския пост?

Лидерите Нинова и Първанов се срещнаха в НС

Според Милчо Борисов от „Единство“ единствената фигура в обществения ни живот, която отговаря на основните параметри и която може да бъде адекватна и печеливша гражданска номинация, това е омбудсманът Мая Манолова.

По думите му Госпожа Манолова е активна, дейна, сърцата и борбена, което е пълно отрицание на сегашния ни президент, който виждахме основно по време на новогодишното му обръщение“, добави той.

Активните граждански организации от Видин и областта са се обединили около резолюция, с която призовават Мая Манолова да приеме да бъде издигната от гражданското общество и да се превърне в гражданският президент на България