Воеводите и социалистите са на едно мнение по много точки, но ще се явят на президентските избори най-вероятно с различни коалиции.

Това стана ясно на днешната среща между двете формации, инициирана от БСП в рамките на консултациите си с някои от партиите ни. Припомняме, вчера Нинова се срещна последователно с лидерите на АБВ и Движение 21.

ВМРО и червените са на едно мнение за негативната си оценка за президента Росен Плевнелиев.

Президентът Плевнелиев обезсмисли президентската институция, заяви Корнелия Нинова. Той не обединявал, а разединявал нацията. Росен Плевнелиев превърнал Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) в орган, който не произвеждал политики.

И двете партии искат промяна на президентската институция. Следващият държавен глава и вицето му трябвало да са обединители, евроатлантици, да не отричат националния интерес на страната, който изисквал възобновяване на отношенията с Русия.

Червените остават отворени за разговори. След като са ясни имената, ще има още една среща.

ВМРО ще си води преговорите за патриотичен кандидат-президент с НФСБ и „Атака”.

Следващият държавен глава не трябва да е папагал, категоричен е лидерът на ВМРО. Красимир Каракачанов припомни доброто сътрудничество с левицата по национални тема. Плевнелиев не могъл да изиграе ролята, която му е отредена. Оказал се човек, който обслужвал собствените си виждания, без да се съобразява с мнението на народа. Следващият държавен глава трябва да е патриот. Трябва да мъж или човек с гръбнак и характер, категоричен е Красимир Каракачанов.