Няма да правя политически проект. С екипа, с който работихме по време на кампанията за местните избори създаваме гражданска платформа. Това заяви пред bTV бившият омбудсман Мая Манолова.

Тя подчерта, че твърдото им намерение е да се занимават със защитата на гражданските права и основните демократични ценности. Манолова поясни, че планират и създаването на онлайн платформа за подаване на сигнали.

На въпрос дали тази гражданска платформа ще прерасне в политически проект, тя заяви, че всичко е политика и гражданите трябва да се заемат с политика, за да защитят правата си.

Мая Манолова намекна за своя политическа партия

Мая Манолова намекна за своя политическа партия

Тя предупреди за истинската опасност - безобразното купуване на гласове от ГЕРБ.

Манолова отбеляза още, че организира безплатна приемна, в която хората ще могат да получават консултации от експерти и адвокати.

В тази връзка Манолова предложи на екипа на премиера Бойко Борисов да отиде в нейната приемна и да се запознае с проблемите на хората.

По отношение на финансирането на гражданската й платформа тя заяви, че първоначално тя й нейният екип ще дават средства, а след това на сайта им ще има и дарителска сметка, на която хората ще могат да правят своите дарения.

По отношение на поисканото касиране на местните избори в София, Манолова заяви, се очаква решението на съда.

С 14 класьора доказателства Манолова пита има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

С 14 класьора доказателства Манолова пита има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

Екзитполовете били използвани за политическа пропаганда

Тя за пореден път отбеляза, че е имало изключително тежки нарушения на изборни процес. По думите й в зала "Арена Армеец" пликовете с протоколите от секционните комисии са се отваряли от неоторизирани лица. Тя изтъкна, че те са поправяли и дописвали протоколите.

Важно е да бъдат извадени тези нарушения, защото избори пак ще има. Утре може на партията на Борисов да откраднат гласовете, както откраднаха моите, подчерта Манолова.

Закон за земеделските земи застрашавал териториалната цялост на България

Закон за земеделските земи застрашавал териториалната цялост на България

"Възраждане" настояват мораториумът за купуване на земя от чужденци да остане в сила

По отношение на промените в закона за земята, тя отбеляза, че има свръхконцентрация на собственост и по-големите извиват ръцете на по-малките.

По думите й трябва да има ясно разписани правила как се оценява имота.

В новия закон земята ще се уедрява по административен път,  посочи тя.