"Не ме е страх от загубата. Не съм страхлив човек, а страхът ми се изразява в думите от един от кандидатите за кметове, който ми каза - "Нищо не мога да направя, купуват пред очите ми гласове".Така Мая Манолова коментира предварителния резултат от местните избори. По думите й дала всичко от себе си в една трудна, жестока и нечестна кампания.

Според нея истинската опасност е реалната ситуация в страната - безобразно купуване на гласове от ГЕРБ. Според Манолова властта няма страх от закона и хората, а гражданите гласували протестно. Дори само факта, че в столицата е имало балотаж, Манолова тълкува като надежда и това, че промяна е възможна. Това означава, че са спечелили гражданите.

София показа, че столицата може да се обедини, категорична беше Манолова. Повече не трябва да допускаме хората, които ще ни управляват да бъдат избирани със силов и купен вот, призова Манолова. Тя благодари на хората, които са гласували за нея по съвест, а "останалите знаят колко струва съвестта им".

Йорданка Фандъкова спечели четвърти мандат
Обновена

Йорданка Фандъкова спечели четвърти мандат

Спечели преднина пред Мая Манолова

Подадохме си ръце, но това обединение без ценностите - свободата, демокрацията и върховенството на закона - е невъзможно. Тази нощ видяхме как може да бъде преодолян моделът на еднопартийната и едноличната власт, посочи Манолова. Тя смята, че гражданите имат смелост да бъде извършен пътят до край.

Манолова увери, че няма да се откаже и ще намери формулата това гражданско обединение да не бъде разпиляно, а да достигне до промяна на модела в България. Идеята си обаче тя ще обяви след излизането на окончателните резултати.

Тази нощ се видял пътят на едноличната власт може да бъде демонтиран. Манолова заяви, че няма да се откаже и ще намери начин и формата гражданската енергия да не бъде разпиляна и пропиляна, а да бъде фокусирана за постигането на една реална цел - промяна на модела в София и в България.

От щаба на Манолова: Екзиполовете може да грешат

От щаба на Манолова: Екзиполовете може да грешат

Първо ще следим много внимателно въвеждането на данните и ще изчакаме да дадем коментар дали ще обжалваме вота

Манолова ще коментира и окончателните резултати от местните избори на по-късен етап, защото разлика между нея и Фандъкова била под 3 процента според нейното паралелно преброяване. "Картината е много различна от това предварително, което беше обявено", завърши Манолова.