Хартиената коалиция на ГЕРБ, БСП и ДПС се опитва да открадне изборите. Това заяви пред БНР лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова.

Според нея представителите на тези три партии нямат намерение да отчитат адекватно нито машинните бюлетини, нито преференциите. По думите й залогът е да си повишат гласовете.

Манолова посочи, че ще подаде жалба във Върховния административен съд срещу решението на ЦИК за съдържанието на протоколите.

Хартиената коалиция, която реално изхвърли машините, сега се изяви и в ЦИК. Прие абсурдното и незаконно решение хартиените и машинните бюлетини да се обединят. Кражбите и манипулациите на вот ще бъдат заметени, поясни Манолова.

Според нея представителите на БСП са изпълнители на мръсната поръчка на ГЕРБ и ДПС. Позорно е поведението на тези три партии в ЦИК, добави тя.

Цветозар Томов отказа да е говорител на ЦИК

Цветозар Томов отказа да е говорител на ЦИК

Не е съгласен вотът от машини и хартиени бюлетини да се вписва в една графа

Манолова бе категорична, че е дошъл е момента да има автентична лява формация. Тя поясни, че Корнелия Нинова и приближените са загубили доверието на 700 хиляди души за 5 години.

По думите й вратата на новия политически проект "Левицата", от който е част и Изправи се България, е отворена към всички социалисти, независимо дали са напуснали БСП.

Тя посочи, че основните цели пред "Левицата" са силно парламентарно представителство в следващото НС, да бъдат преграда срещу опитите на ГЕРБ и ДПС да се върнат във властта и да прекрати самоунищожителната война, която БСП води срещу президента Радев.

Спойката в левицата е естествена. Имаме биография, кауза и позиции, които сме защитавали, каза още Манолова.