Българските граждани отредиха на "Изправи се, мутри вън" значимата роля да бъдат парламентарен омбудсман на гражданите. Това заяви Мая Манолова от "Изправи се, мутри вън!" на брифинг пред журналисти.

За това и първите проекти за решения и законопроекти ще бъдат насочени към хората и за изпълнение на ангажиментите в предизборната кампания.

За това Манолова ще отвори парламента за тях, ще покани майките на деца с увреждания и хората, които стоят зад екологични каузи.

Първият проект ще бъде за създаването на комисия по ревизия за черните каси на властта, проверка на Националната програма по енергийна ефективност, ревизия на решенията на Министерски съвет, проверка на големите обществени поръчки, конкретни предложения закона за обществени поръчки, концесиите за летище "София", но и концесиите, свързани с добив на подземни богатства. В работата на комисията ще бъдат включени всякакви други скандални сделки.

Корнелия Нинова зове за единодействие анти ГЕРБ още сега

Корнелия Нинова зове за единодействие анти ГЕРБ още сега

Другите лидери и партии да излязат с декларация срещу концесията на летище "София"

Другият много голям ангажимент е за незабавна подкрепа на малките фирми и на български домакинства, засегнати от коронавируса. Имаме пакет от законопроекти, които незабавно ще внесем в парламента, увери Манолова.

Паралелното преброяване, извършено от коалицията е показало по-висок резултат - "очаквано", отчете Манолова. Затова и част от промените, които предвиждат ще бъдат още в областта на Изборното законодателство, въвеждане на електронно гласуване, създаване на избирателни райони в чужбина и активна регистрация на избирателните списъци, за да може мъртвите души да бъдат изчистени от тях. Освен това ще започнат действия за смяна на ЦИК.

Ако искаме следващи честни избори, трябва да има нов състав на ЦИК, както и трябва да бъде подменен шефът на Информационно обслужване". От коалицията "Изправи се, мутри вън" ще потърсят "Демократична България" и "Има такъв народ", за проекти по съдебната реформа, Закона за съдебната власт.

828 628 гласа или 26.14% за ГЕРБ при 100% протоколи в ЦИК
Обновена

828 628 гласа или 26.14% за ГЕРБ при 100% протоколи в ЦИК

За втората формация "Има такъв народ" гласовете са 562 005

Манолова изтъкна, че БСП ще имат възможност да подкрепят идеите на "Изправи се, мутри вън". Смятаме да направим това, което те не успяха да направят за 4 години и ако искат могат да подкрепят комисията, да направят предложения, но така или иначе концесиите ще бъдат част от комисията по ревизия, каза още Манолова

Тя бе категорична, че всички контакти, с която и да било от парламентарните сили, ще се провеждат публично и прозрачно пред хората. "Ние няма да влизаме в разговори, с когото и да било, ако не са публични и ако не бъде информирана обществеността", зарече се Манолова.