Мая Манолова преследва премиера Борисов по магистрала "Тракия".

В страницата си във "фейсбук" тя излъчваше на живо от автомобила си, като обясни, че преследва премиерския кортеж.

Манолова коментира и всички проблеми - от правителствената политика срещу COVID-19 до Законa за ВиК услугите.

През това време Борисов инспектира ремонта на АМ "Тракия" между пътните възли Белозем и Оризово.

"Продължава ремонтът на 52-километровия участък", написа във "фейсбук" профила си той, като отбеляза, че този участък е оставен от опонентите на управляващите в наследство.

В момента тече пълна реконструкция на 12 км от магистралата между двата пътни възела в платното за София. Преди две седмици приключи ремонтът на платното за Бургас на същата отсечка.

Строителните дейности в 12-километровия участък включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. До месец строителите ще бъдат готови, заяви Борисов.

Общо в двете посоки ремонтът на АМ "Тракия" между пътните възли "Белозем" и "Оризово" ще струва 24,5 млн. лева, а средствата са от бюджета.

От 2014 г. досега сме построили 204 км магистрали, като в същото време ремонтираме и малкото пътища, които са изградили опонентите ни. На тях ще оставя манипулациите за цените и качеството на магистралите. Ние имаме още много работа, изтъкна още премиерът.