"Проблемите днес в България не са леви и десни. Това управление не е дясно, то е корумпирано". Това заяви Мая Манолова в предаването на БНТ "Още от деня".

Гражданската инициатива, чиито лидер е Манолова - "Изправи се.БГ" ще се яви на следващите парламентарни избори не като партия, заяви тя. "Създадохме партньорска мрежа. Залагаме на гражданската енергия, на активните граждани. Това е обединение на граждани, които искат да бъде разграден този модел и корумпираното управление. При нас са добре дошли и леви, и десни", обясни бившият омбудсман.

Манолова: Липсата на машини може да доведе до касиране на изборните резултати

Манолова: Липсата на машини може да доведе до касиране на изборните резултати

12 000 наблюдатели да осигурят извънпарламентарните сили, очаква Манолова

Тя съобщи, че проектът "Изправи се.БГ" е отворен за "всички, които искат демонтиране на модела, който Борисов създаде, които не искат повече корупция, а честни избори и свобода на словото".

Тя изтъкна, че това не е лидерски проект, а мрежа с достатъчно силни фигури, лидери в собствените си организации и партии, обединени от общото усилие за промяна в България.

"Основното и главното ни послание е повишаване на доходите на гражданите, а също и ревизия на властта, на всички скандални обществени поръчки, защита на хората от монополите, реформа в здравеопазването", обясни Манолова.

Бившият омбудсман призова институциите да започнат да се грижат не за себе си и за партиите, а за хората и всяка една институция да се превърне в омбудсман.