Не само Европа, но и Държавният департамент на САЩ в своя доклад говори, че корупцията в България е ендемична. България обаче е уникална страна - има корупция, но няма корумпирани. Ако има, те са на ниво заместник министри и бизнесмени, които купуват гласове. Това заяви пред bTV лидерът на ДОСТ и бивш председател на ДПС Лютви Местан.

По негови думи реалните мащаби на корупцията са други. Според него става въпрос за системен проблем, който може да се реши само чрез радикална промяна на политическата система. Най-важно условие за това било разбиването на монопола на ДПС върху гласовете на турците и мюсюлманите в България.

Вярна е аксиомата, че силно ДПС е равно на слабо дясно, категоричен бе Местан.

Вместо да разгради Сараите, Борисов станал част от тях

Вместо да разгради Сараите, Борисов станал част от тях

Зависимостта между ГЕРБ и ДПС е ноторен факт за Лютви Местан

По негови думи партията ДПС е с две лица и с две крила. Лустрото е, че това е евроатлантическа партия, която работи за развитието на България като член на ЕС и НАТО, но второто, истинското лице, са руските зависимости и корупционните схеми и интереси, заяви Местан. Той подчерта, че двете крила не са създадени случайно - първото е политическото, което е призвано да представи красивото лице на ДПС, докато второто крило в партията е бизнес крилото. Там политическото крило нямало място дори на ниво председател. Събирателната точка се явявал вождът - т.нар. почетен председател. Местан поясни, че той самият е бил председател на политическото крило и може да носи отговорност единствено за политическите решения.

По негови думи, ако се разкрие реалното участие на ДПС в управлението на страната, макар и задкулистно, ще изчезнат остатъците от авторитета на Бойко Борисов, който и без това според Местан ерозирал ускорено.

Той спечели изборите през 2009 г. с категоричното обещание, че ще разгради системата на Сараите, дойде на власт с анти-Доган послания, но вместо да изпълни обещанията си, той стана част от системата на Сараите, изтъкна лидерът на ДОСТ.

ДПС няма да позволи да бъде смокинов лист за Борисов

ДПС няма да позволи да бъде смокинов лист за Борисов

Хамид Хамид все още не е видял на хартия оставките