Столичният общински съветник от Демократична България Методи Лалов поиска оставките на председателя на "Да, България" Христо Иванов и на членовете на Изпълнителния съвет на партията Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. В профила си във Фейсбук той пише, че партията се управлява недемократично и прогнозира, че това може да се отрази негативно на резултатите от предстоящите избори.

"С оглед случващото се от години в "Да, България" и в коалицията "Демократична България" мисля, че след изборите Христо Иванов следва да си подаде оставката като председател на партията. Оставки следва да подадат и немалка част от Изпълнителния съвет на "Да, България", в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. Недемократичното ръководство на партията демотивира и отблъсква все повече хора и привлича все повече други с клиентелистко мислене и цели. Неминуемо това ще има негативни последици за демократичната общност, които ще проличат още в резултатите от предстоящите избори." - заявява Лалов.

"След изборите ще говоря още по-подробно, като най-подробно ще направя това на Националната конференция на "Да, България", ако Националният съвет на "Да, България" реши въобще някога да я свика, тъй като това трябваше да бъде сторено много отдавна, но удобно за някого това не се случва (в резултат на това мандатът на всички органи на партията е изтекъл)." - коментира общинският съветник.

В отговор Христо Иванов написа в профила си във Фейсбук, че ще поиска Националната контролна комисия на "Да, България" да провери дейността му като председател на партията. Той уверява, че до края на годината ще бъде проведена национална конференция на партията.

Методи Лалов от своя страна допълва, че от месеци се опитва да предизвика дискусия по темата, но без резултат. По думите му, за истината винаги е подходящо да се говори, "за някои винаги е неподходящо".

В предходен свой постинг Методи Лалов задава въпроси за начина, по който се излъчват кандидатите за депутати на Демократични България.

Припомняме, преди месец Лалов подаде оставка като председател на групата на "Демократична България" в Столичния общински съвет, но остана общински съветник от коалицията. Тогава той поясни, че инициативата за това е лично негова, но не е "по лични причини", както и че има различия с някои от колегите си в коалицията.

"Лоялността към принципите и установените правила е най-важно за мен, а различията с някои от политическите ми съдейственици не ме разколебават въобще да продължа да влагам енергията и уменията си за постигане на правова, социална и демократична държава." - увери Методи Лалов.

 Методи Лалов подаде оставка като председател на групата на ДБ в СОС

Методи Лалов подаде оставка като председател на групата на ДБ в СОС

Има идейни различия…