Администрацията на президента е съгласувала вече проектобюджета за 2021 г. в съответствие с чл. 32 от Устройствения правилник на Министерски съвет. Това заявяват от Министерството на финансите в отговор на изречените критични оценки и констатации от президента Румен Радев пред журналисти.

Предложения от Министерството на финансите проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2021 г. и Актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г., представляваща мотивите към него, е съгласувана от администрацията и то без да са изпратени бележки.

Като доказателство от Министерство на финансите изпращат и копие от документа по съгласувателната процедура.

Снимка 502631

Източник: МФ

Припомняме, държавният глава Румен Радев заяви, че правителството предлага разоряващ бюджет и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури, без обосновка за резултатите от тези харчове. Радев предупреди за опасната тенденция средствата на данъкоплатците да бъдат разходвани непрозрачно, а чрез бюджетното планиране изкуствено да се създава бюджетен излишък, който се използва безконтролно.

COVID-19 може да убие Бюджет 2021

COVID-19 може да убие Бюджет 2021

Проектобюджетът за 2021-а е може би първият от 2009-та, който не е получил нито един положителен отзив от независими икономисти