Спирането на часовника в парламента трябва да възмущава народните представители, защото показва неразбиране на Конституцията и на парламентаризма. Лицемерно е да се обвинява президентът Румен Радев, че управлява, а в първия момент, в който депутатите имат възможността да издърпат конституционните правомощия на парламента, не го правят. Така бившият председател на Народното събрание и бивш лидер на БСП Михаил Миков пред БНТ разкритикува депутатите за патовата ситуация в парламента.

По думите му това е дразнещо и неразбираемо за хората. Поведението на депутатите е недостойно и в противоречие с духа на Конституцията, разкритикува Миков.

Той посочи, че конституционните промени звучат нелепо, при положение, че все още няма председател на Народното събрание. Поведението на големите партии като че ли индикира по-скоро парламент, изпълнен с напрежение и противопоставяне. Битките са лични и персонални, а не на политически идеи и платформи, коментира бившият парламентарен шеф.

Той добави, че разговорите и диалогът между парламентарните групи в парламента не трябва да спират. "Логиката на политиката, а и не само конфигурацията да се излъчи председател на парламента е между първите две политически партии - ГЕРБ и ПП-ДБ. Най-възможната политически конфигурация е тази, а всичко друго е плоскостта на аритметиката", изтъкна Миков.

Той определи като несериозно предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да има президентски Министерски съвет. Време е за политическа отговорност и ясен политически диалог чрез идеи и персонажи, призова Миков.

ГЕРБ и ПП/ДБ докладваха първа стъпка

ГЕРБ и ПП/ДБ докладваха първа стъпка

Основното съгласие между ГЕРБ и ПП/ДБ е да се създадат общи комисии