Контролната комисия в БСП се е превърнала в инквизационен придатък на Нинова. За това предупреди в студиото на БНТ бившият лидер на партията Михаил Миков. Той визира процеса на изключване на пловдивчанина Георги Гергов от БСП, но и други процеси, които текат например в Смолян, Монтана, Враца, Омуртаг и Антон. Дори и във Видин се говорело за изключвания.

В БСП текат процеси на централизация на партията, откъсване на централното ръководство от структурите. "Въобще - деструктивни процеси и то точно, когато партията трябва да е най-мобилизирана", заяви Миков. В някои населени места социалисти включително използват игрички и с други политически сили, а тези процеси ще се усилят, когато започне реденето на листите.

Нинова търсела врага с партиен билет - открила Гергов

Нинова търсела врага с партиен билет - открила Гергов

Когато Гергов бил член на БСП, Нинова не е знаела, че има такава партия, смята Георги Търновалийски

Михаил Миков заяви, че на 5 април ни очаква политическа мъгла. Социологическите проучвания не показват предимство на левицата, а разлика плюс - минус един до два процента. Това означава за БСП "четири години загубено политическо време" и то по време на сериозни протести през лятото на миналата година. Настоящият мандат се е радвал на парламентарен комфорт и въпреки че се е знаело, че протестите трудно ще доведат предсрочното му прекратяване, видимо е в момента, че няма да има сериозна промяна.

Едно е да се каже "време е" за промяна, както заявяват от БСП в момента, друго е това да се случи. Засега социологическите агенции не потвърждават желанието на БСП, коментира Миков. По думите му е видно, че трудно ще може да се предложи на обществото лява политика, която да замени десния неолиберален модел.

БСП готова за избори по всяко време

БСП готова за избори по всяко време

Корнелия Нинова подчерта, че отношенията им с президента са принципни

Българската социалистическа партия трябва да даде оценка на мандата на президента Румен Радев. От няколко месеца тече кампания срещу Радев в медии, близки до новото ръководство на БСП и Корнелия Нинова. Очевидно има опит за намаляване на неговия авторитет и то завоалирано, а не ясно и конкретно с официална оценка. Има нещо странно в цялата история, заяви Миков.

Неговата лична оценка е, че Румен Радев е успял да се утвърди като самостоятелен политик, въпреки че на моменти и преминал ръба на противопоставянето. "Освен натиск и противопоставяне, трябва да имаш умения и за диалог", посочи Михаил Миков, който не знае нито дали президентът ще се кандидатира за втори мандат, нито дали би спечелил, нито дали БСП ще му даде позитивна оценка. При всяко едно положение обаче БСП трябва да даде оценка и то преди президентските избори, а не след тях - каквито заявки се дават от левицата.

Корнелия Нинова уверява, че БСП не воюва с Румен Радев
Обновена

Корнелия Нинова уверява, че БСП не воюва с Румен Радев

Държавният глава иска левицата да е силна опозиция

По темата за консултациите за изборите при държавния глава, Михаил Миков заяви, че те са закъснели, а в момента няма никакво време да се обсъждат промени в Изборния кодекс, а и по този начин няма да се вдигне доверието на гражданите в изборния процес. Предстоят ни редовни избори, за които се е знаело още преди четири години, че ще се случат. Машинното гласуване е достатъчно предизвикателство пред ЦИК, за да може да си позволим тепърва да организираме гласуване по пощата, смята Миков.