Вътрешният министър Михаил Миков не отрече, че от страна на ДАНС е имало интерес към депутати и че от съответните служби в МВР е поискана информация за водените от тях разговори.

Последните разкрития около службите и използването на СРС-та Михаил Миков коментира в Брюксел, където се намира в момента. Той обаче подчерта, че не знае подробности и детайли.

Най-важното в случая обаче според министър Миков е на какво основание се иска информация за телефонните разговори на народни представители.

"По-важният въпрос е на какво основание е поискано, защо е поискано, а не само основанията, на които се дава."

На въпрос притеснителен или нормален е, според него, подобен интерес от страна на ДАНС към народни представители, той отговори: "Интересът към всеки е нормален, когато е обоснован; когато не е, това е притеснително."

Според обяснението на Миков искането за разпечатка на телефонни разговори се прави по силата на наредба към Закона за електронните съобщения. Тя предвижда МВР безусловно да предостави информация за трафика, за оперативни нужди и за нуждите на водени в момента разследвания. Това не са специални разузнавателни средства, каза вътрешният министър и уточни, че разузнавателната и оперативна информация не се покрива от депутатския имунитет.