Министърът на вътрешните работи заяви в Благоевград, че политиците, отворили дискусията за етническото противопоставяне в страната ни след самоубийството на Ахмед Емин са прекалили със сценариите.

Министър Миков нарече „странни и чудовищни" сценариите, появили се в медиите след смъртта на началникa на политическия кабинет на Ахмед Доган, съобщава БНР.  

„За съжаление миналата седмица в медиите прозвучаха най-странни и чудовищни сценарии, тълкувания, версии. Упражненията по този трагичен случай надминаха нормалното използване на такива случаи в политиката. Определено смятам, че някои политици и някои политически сили прекалиха и в този смисъл отвориха една дискусия, която беше забравена в България - става въпрос за етническото противопоставяне. дано всички български политици да си направят изводите от това, което се случи тези дни", отбеляза Миков.

Вътрешният министър Михаил Миков каза още, че не е редно да се засекретяват мотивите на съда, довели до осъждането на петимата благоевградски полицаи, съпричастни към смъртта на Ангел Димитров - Чората.

„Не мисля, че мотиви трябва да бъдат засекретявани. И ще спра до тука, защото много внимателно наблюдавам развитието на този случай. Аз мисля, че той тепърва ще има своето развитие, все още не е приключил и в този смисъл не бих искал да се Ангажирам по никой начин да коментирам решение на независимата съдебна власт", подчерта министърът.