Опасността ГЕРБ да се върне на власт, не е никак малка. Това заяви проф. Минчо Христов от коалицията "БСП за България" в сутрешния блок на БНТ.

Той е на мнение, че на предсрочните избори всички партии трябва да направят така, че да има едно нормално работещо правителство, което да гласува бюджета, парите за пенсии, парите за болници, парите за здравеопазване. Не бива да се стига дотам, до ситуацията, която били на предишните избори, когато всеки сочел другия и всички сочели с пръст БСП, че била партията на статуквото, подчерта Христов.

За него най-важното е да се направи така, че ГЕРБ да не се върне на власт. Проф. Минчо Христов очаква ДПС да получат повече гласове от Турция. Не е изключено ГЕРБ да се хване в една коалиция с ДПС. Ние ще направим всичко възможно ГЕРБ да не се върне на власт, защото виждаме колко вредна е политиката на тази партия. Време е да си почине, категоричен бе той.

ГЕРБ се отказва от "Работа, работа, работа", БСП се цели в първото място

ГЕРБ се отказва от "Работа, работа, работа", БСП се цели в първото място

"Изправи се, мутри вън" очакват по-честни избори и двойно по-висок резултат

Той е поставил едно условие пред Корнелия Нинова - да не бъде водач на листа. Ние няма да отстъпим нито милиметър от нашата програма, увери проф. Минчо Христов.

Лично той ще направи всичко възможно изолацията в парламента да бъде преодоляна. Не е много морално хора, които са били остриетата на БСП, на правителството на Сергей Станишев, не е редно депутати от мнозинството на Станишев, сега да сочат с пръст БСП, каза още проф. Минчо Христов.

Идеята е да се търсят мостове и обединение на опозицията. Най-важното е да се прокарват закони, които са полезни за хората да живеят нормално, завърши той.

АБВ и БСП не искат шоу, а политически решения

АБВ и БСП не искат шоу, а политически решения

Двете партии очертаха основните приоритети за изборите