"Почерпка не е имало, дори и бонбони нямаше, за съжаление. Съжалявам, ако съм предизвикал негативни емоции. Целта беше аз да направя един тест - да привлека внимание, защото имам да казвам много важни неща". Това заяви министърът на културата Атанас Атанасов в предаването "120 минути" по БиТиВи във връзка с видеото, което пусна във Фейсбук седмица след рождения си ден от прозореца на кабинета на министъра на културата.

Атанас Атанасов няма да си подаде оставката, въпреки подигравките заклипа, който публикува във Фейсбук. Не е случайно направено видеото, а е съзнателно.

Той обеща още едно видео - другата седмица видеото ще бъде посветено на средствата от Национален фонд "Култура", уточни министърът. Атанасов щял да си помисли дали следващото видео да го направи до прозореца или не, като увери още, че никога не е употребявал алкохол и наркотици.

Атанасов обясни, че е бил сам в кабинета си в Министерството на културата, когато е пуснал клипа във Фейсбук, слънцето щяло да залезе скоро и искал да се наслади на последните мигове и да благодари на всички, които му честити рождения ден, който бил на 3 април.

"Бих искал да фокусирам разговора върху истинско важното - 30 400 000 млн. лв. са отворени за кандидатстване от Национален фонд "Култура". Надявам се, че сега хората ще могат да се фокусират върху истински важните неща", надява се Атанасов.

Настоящият културен министър се опитва да вкара пълна прозрачност и ясни критерии, които липсвали в Министерство на културата. "Ако това е цената, която да платя, да бъде осмиван, да ми се подиграват, съм готов да я платя, стига резултатът да бъде постигнат - да внимават, че процесите текат както трябва. Аз сам не мога да се справя", подчерта културният министър.

Атанасов добави още, че нямало проблем с личността на новия директор на Народния театър.

Атанасов бил повлиян, но не от алкохол, цигари или наркотици, а от чувството на благодарност, което го карало да говори бавно и от умората си.

Атанасов не си постави оценка като министър на културата след 100-те дни на власт, а иска да се случват много повече неща. Имам изключително по-ясна представа къде се намирам и колко по-трудно могат да се случат нещата, допълни Атанасов.