Няма как Министерски съвет да спре да функционира в период на кампания. Това заяви правосъдният министър Десислава Ахладова на брифинг в централата на партията в отговор на нападките на БСП, които малко по-рано днес на брифинг заявиха, че управляващите харчат държавния ресурс за предизборната си кампания.

Тя обясни, че министър-председателят, министрите, народните представители, президентът и вицепрезидентът по време на кампания не излизат в служебен отпуск, защото не могат да делегират своите правомощия.

По време на мероприятия членовете на кабинета са задължени да са в един ден платен годишен отпуск. "Няма как да функционира Министерски съвет в случаите, ако целият Министерски съвет е излязъл в платен или служебен отпуск, посочи Ахладова.

Тя бе категорична, че твърденията на БСП не отговарят на истината.

БСП сезира ЦИК и СЕМ за харчене на държавен ресурс за изборите

БСП сезира ЦИК и СЕМ за харчене на държавен ресурс за изборите

Борисов безогледно погазвал правилата, залегнали в законодателството ни

По отношение на твърденията на социалистите, че се раздават пари от джипа, Ахладова отбеляза, че министрите решават къде и кога да отидат средствата.

В повечето случаи кметовете също са поканени, излагат своите проблеми и само в този случаи, когато парите и средствата трябва да бъдат отпуснати, именно МС е органът, който отпуска средствата, обясни правосъдният министър.