Ротацията наближава, но в настоящото управление за нея още не се говори. Поне такива бяха посланията на министрите след днешното заседание на Министерски съвет. Едни я очакват равнодушно, други мислят за тежестта на отговорността, която могат да понесат.

Спортният министър Димитър Илиев, който е и един от най-критикуваните министри от ГЕРБ в това правителство, е готов да приеме волята на премиера дали ще остане на поста и или не след ротацията. Аз съм насреща и съм готов да работя в полза на българския спорт и младежките дейности, коментира той след заданието на кабинета. Никой министър не се чувствал комфортно, по думите му, тъй като постовете изисквали голяма отговорност. Не сме тук да ни е комфортно, а да работим, посочи Димитър Илиев.

Диалогът му с партиите бил добър, но за ротацията не се говори.

Транспортният министър Георги Гвоздейков гледа спокойно на ротацията. На въпрос ще остане ли, той отговори: "Зависи какво ще е натоварването - 9 G или 12 G, колкото понася човешкият организъм." Все още било рано да се коментира темата.

ГЕРБ няма да поставя предварителни условия за смяна на министри при ротацията

ГЕРБ няма да поставя предварителни условия за смяна на министри при ротацията

През последните месеци сме се научили на коалиционна култура

Дали ще бъде вицепремиер пък Асен Василев оставя решението на парламента. Създаването на един кабинет означава, че той трябва да получи парламентарна подкрепа, изтъкна финансовият министър, който е и едно от спряганите отново имена за поста вицеприер, след като в началото ГЕРБ категорично го отказаха.

Това, по думите му, означава подкрепа от депутатите и на ПП-ДБ, и на ГЕРБ-СДС. Така че решението ще дойде с дискусии с партиите и с премиера, обясни Асен Василев.

Припомняме, че през последния месец министърът на земеделието и храните Кирил Вътев неколкократно коментира пред медиите ротацията. И на въпроса дали ще бъде сменен, той отговаря все така:

"Въобще не ме вълнува."

Агроминистърът: Ако искат да ме уволняват, но има още работа

Агроминистърът: Ако искат да ме уволняват, но има още работа

Според Кирил Вътев имало много усилия да бъде правителството постоянно клатено