Мартин Димитров и Иван Иванов от Синята коалицияобсъдиха с колегите си от ГЕРБ предложенията на сините за антикризисната политика на страната.

Менда Стоянова от ГЕРБ на брифинг в НС заяви, че е доволна от срещата и от проведените разговори. За пръв път, по думите й, толкова обстойно са си говорили със сините депутати.
Мислим еднакво, имаме еднакви цели, посочи Менда Стоянова.

Припомняме, разговорът се случва, след като вчера лидерите Мартин Димитров и Иван Костов на пресконференция в НС отправиха остри критики към икономическата политика на управляващите.
По думите на Менда Стоянова сините били по-нетърпеливи и искали нещата в страната да се случват по-бързо.

"Но когато управляваш, не всичко може да се случва веднага", посочи още шефката на бюджетната комисия.

Посоката е правилна, а България към този момент е финансово стабилна, категорична е тя. ГЕРБ, по думите й, прави всичко възможно да се запази тази стабилност.

Синята коалиция и ГЕРБ са на едно мнение, че може да се ускори темпът на административна реформа, както и да са ускорят мерките за съкращаване на разходите.

Стоянова е доволна и от това, че мерките, които предлагат от Синята коалиция съвпадат в голяма степен с визията на ГЕРБ.

Нещата вървят в правилната посока, просто трябва да се държат под контрол, убедена е депутатката от ГЕРБ. Стоянова е категорична, че няма да има повторна актуализация на бюджета.

Според Мартин Димитров административната реформа трябва да се случи от септември до края на декември най-късно. Ако тя не се случи до края на годината, 2011 ще бъде много трудна година, категоричен е синият лидер.

Ако в икономическата област не вървят нещата, в никоя друга област те няма да вървят, допълни той. До края на годината дефицитът трябва да намалее, смята още Мартин Димитров.

Той е заявил по време на срещата с колегите си от ГЕРБ, че сега ситуацията в страната не е добра.
Има много малко време да се случат реформите, убеден е лидерът на СДС. Призоваваме кабинетът да бъде нащрек, защото нещата без решителност няма да се случат, изтъкна той.