Без да се говори конструктивно с ГЕРБ, не може да се стигне до стабилност и съставяне на редовно правителство. Това каза пред Националното радио заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

"Българският избирател е дал много сериозна тежест на коалицията ГЕРБ-СДС. Това предполага, че, когато се водят разговори за съставяне на правителство, не може да се мине без разговори с нас. Виждаме, че при опитите си да го направят другите партии се провалиха", посочи народният представител.

По думите на Митов има опасност политическата криза в момента да прерасне в икономическа такава.

Екзотика е правителство с мандат на третия, петия, шестия, убеден Дончев

Екзотика е правителство с мандат на третия, петия, шестия, убеден Дончев

Подобен кабинет щял да е слаб, компромисен и без ясна логика

"Управлението в момента се извършва еднолично от президента Румен Радев. Той управлява цялата държава от кабинета си, което води до хаос. Как от "Има такъв народ" твърдят, че са опозиция, когато подкрепиха Радев за президентските избори, имат най-много председатели на парламентарни комисии?", реторично попита Митов.

Депутатът от партията на Борисов съзря и възможност въобще да не бъде съставен проектокабинет с третия мандат, който да бъде предложен на президента Радев. ГЕРБ са категорични и още - няма как да подкрепят какъвто и да е състав на правителство, излъчен от настоящия парламент.

ГЕРБ получиха и върнаха веднага мандата, Радев ги покани на разговор
Обновена

ГЕРБ получиха и върнаха веднага мандата, Радев ги покани на разговор

Мандатът следва да се смята за нереализиран