В следващия бюджет ще се търсят варианти да се увеличи заплащането за нощния труд. Това каза вътрешният министър Младен Маринов преди заседанието на ресорната парламентарна комисия.

Проблемът за извънредния труд на полицаите бил принципен. Някъде се тълкува нормативната база не така, както трябва, и не се прилага, както трябва, обяви министърът. Неговата амбиция е да се полага все по-малко извънреден труд. В МВР често се налагало полицаите да работят извънредно. Искам това да го оптимизираме, увери Маринов. Законът дава право да се откаже полагане на извънреден труд. Проблем е при служителите, които работят на ненормирано работно време. Основните проблеми са в СДВР. Там и натовареността на служителите е по-голяма.

Министърът ще иска преразглеждане на бюджета за персонал, стана ясно от думите му по време на заседанието. Темата бе повдигната отново от левите. Иван Иванов се закани да постави темата на парламентарния контрол и пред финансовия министър Владислав Горанов. Мануил Манев пък му отправи предизвикателство да изкарат нощна смяна с полицаите.

Ниското заплащане на нощния труд - заплаха за националната сигурност

Ниското заплащане на нощния труд - заплаха за националната сигурност

МВР готвят протест на празника си