Силовият министър Младен Маринов не очаква протести на гръцката граница. Вчера имаше опасност от протест на територията на Гърция, който щеше да засегне движението на български граждани, обясни той пред медиите в парламента. Гръцките власти нямало да допуснат затваряне на пътни артерии, за да не се попречи на трафика между България и Гърция. Нещата са под контрол, имаме възможност да действаме във всяка ситуация, подчерта министър Младен Маринов.

Не пуснаха гръцките фермери да блокират ГКПП "Кулата"

Не пуснаха гръцките фермери да блокират ГКПП "Кулата"

Фермерите са спрени около Серес

Припомняме, преди дни стана ясно, че гръцките фермери от област Серес планират протест и блокиране на движението в района на ГКПП "Кулата-Промахон" на 24 януари във връзка с гласуването на Споразумението от Преспа от гръцкия парламент.

Заради заявеното намерение за блокада обаче вчера в района на околовръстния път край Серес и на двете разклонения преди границата с България имаше масирано полицейско присъствие.

Властите в Гърция бяха категорични, че няма да позволят протестът да се състои, още по-малко да се стигне до блокада на граничния пункт. По този начин към момента заканата на фермерите беше осуетена.

Гръцки фермери може да блокират ГКПП "Кулата" на 24 януари
Обновена

Гръцки фермери може да блокират ГКПП "Кулата" на 24 януари

Протестират срещу Преспанското споразумение