Депутати от ГЕРБ и представители на младежката организация на партията организираха протестен флашмоб на бензиностанция в София, съобщава БНТ.

Поводът са високите цени на горивата.

Депутатът Делян Добрев заяви, че някой прикрива истината за горивата.

Той подчерта, че вече четири месеца нито правителството, нито парламентът се интересуват от темата за високите цени на горивата.

"От един месец искаме да се създаде временна комисия. Вчера искахме да се извика шефът на ДАНС, за да разберем къде отива този лев. Докато протестираме в последния един месец в парламента, разликата вече стана 1,20 лв. Горивото наближава 4 лева", отбеляза той.

25 стотинки за литър бензин мина през Бюджетна комисия

25 стотинки за литър бензин мина през Бюджетна комисия

Мярката не е добре таргетирана заради липсата на електронна идентификация по вина на ГЕРБ, смята Василев

Добрев припомни, че при цена от 3 лв. управляващите са "залъгвали" хората с едни 25 стотинки. Оттогава обаче цената на бензина е скочила на 4 лв.

Той изтъкна, че разходите за производството на горивото не са се променили и запита защо горивата продължават да растат и кой има интерес от това.

Според него това, което може да се направи, е помощта за горивата да не е 25 ст., а един лев, но да е за тези, които имат нужда.

Димитър Хаджидимитров: Няма условия цените на горивата да паднат

Димитър Хаджидимитров: Няма условия цените на горивата да паднат

Ако войната в Украйна приключи, тогава ще има спад в цените

Безпредметно е да се подпомагат хората, които по три пъти седмично ходят до морето, категоричен бе депутатът.

Той предложи, ако купуваме руски петрол, да му бъде сложено мито, защото тогава парите ще влизат в бюджета и ще се връщат на хората.

Според Георг Георгиев от младежката организация на ГЕРБ пък е крайно време държавата да влезе във функциите си, "защото ако не се вижда понижаване на цените, то тогава говорим за краденето на въпросния вече над 1 лев всеки ден от нашите джобове".