Мнозинството спаси "Екоравновесие" от одит на Сметната палата. Социалистите поискаха НС да предложи на одитния орган проверка на разходваните средства от "Екоравновесие" за периода 2006 - 2011.

Депутатката от БСП Анна Янева припомни зачестилите случаи на починали хора вследствие на агресия на бездомните. Зачестиха критиките на софиянци към дейността на "Екоравновесие" за корупция, неизпълнение на основни задачи, свързани с бездомните кучета, изтъкна тя.

Свидетели сме и на увеличаване на заболяванията от кучешка тения, чийто основен носител са безстопанствените кучета, допълни още социалистката. Предложението бе отхвърлено. Това разгневи независимият депутат Георги Терзийски.

Хора умират в мирно време като на мисия, хора умират в европейска столица, недоволен е Терзийски. Ако кметът не носи отговорност за това, то тогава отговорността я носи премиерът Бойко Борисов, подчерта той.

Атака пък поиска промяна в Закона за защита на животните, в който има специални мерки срещу агресивните кучета. Предложението на националистите в дневния ред на парламента да влезе техния законопроект обаче не бе прието от мнозинството.
"Желаете да укриете своя министър Мирослав Найденов, който е оглавявал "Екоравновесие"", коментира Деница Гаджева от Атака.