"Моделът КТБ" е огледало на прехода - задкулисни договори зад гърба на хората. Това обяви в предаването "Лице в лице" на bTVлидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя припомни, че именно прокуратурата определи аферата като "модела КТБ".

Именно затова поисках да бъдат обявени всички политици, които са били финансирани от банката, уточни Нинова.

Съдия Виржиния Петрова е определена за делото КТБ

Съдия Виржиния Петрова е определена за делото КТБ

Докато разпределяха случайно делата, сървърът блокира, после се оправи

Относно препоръката на главния прокурор Сотир Цацаров към Нинова да прочете НПК, тя отвърна: Корупция с четене на закони не се бори, а с прилагане на закони".

Лидерът на левицата смята, че ако се разкрие цялата истина около аферата "КТБ" обществото ни може да започне постпреходния си период.

За споразумението между парламентарните групи да се отложи пълната либерализация на продажбата на земеделска земя на чужденци Нинова коментира, че земеделската земя е национално богатство. Има опасност да я изкупят, да не се използва за производство, да има спекулативно препродаване, уточни лидерът на БСП.

Относно скандала с НДК тя смята, че лобита в ГЕРБ се бият помежду си за едни пари. Това била причината да не разреши на Деница Златева да остане в кабинета "Борисов 3". Сега щяха да си измият ръцете с нея и с БСП, допълни Корнелия Нинова.