Доколко е морално Елена Йончева, която е обвиняема за пране на пари, да води евролистата на БСП, питат от ГЕРБ.

В прессъобщение от управляващата партия пишат, че днес БСП за пореден път са показали, че темите за Европа и интересите на българските граждани са им чужди.

Герберите очаквали в изявленията си днес социалистите да зачекнат темата за пакета "Мобилност" и усилията, които българските евродепутати и правителството на Борисов положили в тази посока.

Това обаче не се случило. Червените още не можели да излязат от фиксацията в Цветан Цветанов и скандала с апартаментите на властта - тема, която ГЕРБ морално затворили още вчера.

Вместо фалшиви оставки, БСП иска предсрочни избори

Вместо фалшиви оставки, БСП иска предсрочни избори

Оставката на Цветанов е формална и е политически фалш

"Очевидно отсъствието на БСП от парламента силно е увредило политическата им сензитивност за истински актуалните и важни политически теми за българските граждани", пишат от ГЕРБ.

Тук от първата политическа сила питат социалистите щом за тях оставката на Цветанов не е морален акт, а политически фалш, то морално ли е БСП да издига обвиняем човек за водач на евролистата на партията.

"Как БСП ще обясни на българите, които загубиха спестяванията си при фалита на КТБ, че водач на листата им е човек, който е имал обща офшорна фирма с Цветан Василев", питат от ГЕРБ, уповавайки се на обвинението на прокуратурата.

В съобщението пише още, че вследствие на едноличното управление на Нинова върху БСП тя е на път да създаден "поредния грозен прецедент - веднага след като бъде избрана за евродепутат, Елена Йончева да стане първата, на която ще бъде свален имунитетът в Брюксел".

Прокуратурата обвини Елена Йончева в пране на пари

Прокуратурата обвини Елена Йончева в пране на пари

Разследват я за финансови операции със средства, присвоени от КТБ