БСП направиха думата "концесия" мръсна дума. Това заяви на пресконференция на ГЕРБ министърът на транспорта Ивайло Московски във връзка с изказването на Георги Свиленски от БСП за концесията на интермодален терминал край Пловдив.

Московски отговори на депутата от БСП Свиленски с покана да получи държавен пост, за да управлява държавно дружество и да докара да държавата по-големи приходи при открита и честна процедура.

"Ако има опасения, отправям предложение към г-н Георги Свиленски в рамките на днешния ден да ми отговори. Аз съм готов този договор да не се случи", заяви Московски.

Готов съм да понеса политическата отговорност и ще се оттегля, декларира Московски.

За станалото "Цариградско море" от шосе припомни БСП на Борисов

За станалото "Цариградско море" от шосе припомни БСП на Борисов

Социалистите питат за ефективността на завода за боклук

На пресконференция в централата на ГЕРБ министърът на транспорта подчерта, че процедурата е била абсолютно открита, честна и прозрачна. Той заяви, че е направил справка дали е имало в мандат на БСП концесии, където е участвал само един кандидат. Оказва се, че има, изтъкна Московски и допълни, че специално в транспортната инфраструктура се е "натъкнал" на 3 такива концесии.

"Ако упрека към нас е защо се дава на концесия, този интермодален терминал, през 2008г прединвестиционното проучване за изграждането и реализирането на проекта в правителство на БСП са заложени основните насоки за реализиране", подчерта още той.

По думите на Московски основна част в тези насоки включва реализирането на публично-частно партньорство в България. Във второ правителство на БСП (в случая на Орешарски) управляващият орган в Министерски съвет одобрява формуляра за кандидатстване и финансиране на интермодателен терминал Пловдив със основна насока реализация чрез публично-частно партньорство.

"Тоест, в две правителства на БСП те писмено са потвърдили, че този проект ще се реализира чрез концесия",уточни Московски.

"Фабриката за фалшиви новини работи на пълни обороти", заяви зам.-председателят на СОС Николай Стойнев. Той обори твърденията на БСП относно "Орлов мост". Стойнев припомни, че за последно ремонт там се е направил преди 11 години. По думите му, тогава кмет на София е бил Бойко Борисов и лично той е констатирал неизпълнение на дейностите от фирмата, която тогава е извършила ремонта, и е наложил санкция в размер на 300 хил.лв. Тези пари не са били платени на фирмата, посочи Стойнев. Около 300 хил.лв струва в момента ремонта на Цариградско шосе, коментира още Стойнев.

По отношение на завода за отпадъци Стойнев заяви, че през 2009г. колегите му от БСП са беряли макове на полето. Сега там функционира един от най-модерните заводи за преработка на отпадъци в Европа, посочи Стойнев.